
Proda Medya 1 Yaşında
Ömer Faruk Kandilci | 06/05/2020 | 0 Yorum | 981 Defa Okundu
Bugün itibariyle Proda Medya resmi olarak açılışının 1. yılını doldurmuÅŸ bulundu. Bu yazımda Proda Medya'nın kuruluÅŸ hikayesinden bahsetmeye çalışacağım.
Bazı arkadaÅŸlarım bilir Proda Medya ismi çok öncesinden bulunan bir isimdi. 2017 yılında bir arkadaÅŸ grubumla bu ismi bulmuÅŸtuk. Kurumlara dijital dünyada çözümler üretmek ve danışmanlık yapmayı hedefliyorduk. Profesyonel Danışmanlık kelimelerinde ProDa ismini türettik. Ama o zamanlar tecrübemizin neredeyse hiç olmaması ve maddi imkansızlıklardan resmiyete dökememiÅŸtik hiç. Ä°çimde kalmıştı ofisimi kurma hayali. Çelik kapı üretim firmasında çalıştığım dönemde instagram'da omerkandilcimedya hesabı oluÅŸturmuÅŸtum. Ufaktan yaptığım projeleri oradan paylaşıyordum.
2019 ÅŸubat ayında askerden dönen lise sıra arkadaşımda Osmaniye'de avukatlık ofisi açmaya hazırlanıyordu. Ailesi Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde yaÅŸadığı için benim yanıma yerleÅŸmiÅŸti. Ev küçük olduÄŸu için sığamıyorduk pek. Ben fabrikadaki iÅŸimden istifa ettikten sonra bir miktar birikim vardı elimde. Bir yandan iÅŸ arıyor bir yandan da ofisi açsam düÅŸünceleri içimi kemiriyordu. Ofis kiralamak, mobilya ve donanım almak gerekiyordu. Geri dönüÅŸü olmama ihtimali de vardı tabi.
SaÄŸolsun arkadaşım Ahmet güzel bir tavsiyede bulundu. Home office olarak ofisimi açmamı önerdi. Osmaniye merkezde güzel bir lokasyonda birinci kat caddeye bakan 3+1 daire bulduk. Geriye mobilyalar kalmıştı. Ä°nternetten ucuz yollu birÅŸeyler bulmaya çalışıyordum. Takım almak yerine ucuz mobilyalardan bir takım oluÅŸturmaktı niyetim. Ama en basit setler bile 2000'i geçiyordu. Ä°nternette ÅŸans eseri bir site buldum. Yönetici koltuÄŸu, masa, etajer, dolab, iki misafir koltuÄŸu ve sehpadan oluÅŸan set için 750 TL yazıyordu. Güvenemesemde hemen firmayı aradım. Ä°lanın doÄŸru olduÄŸunu ancak ürünler demontaj olmadığı için Ä°stanbul dışına nakliye'nin çok pahalıya geleceÄŸini söylediler. Osmaniye bayilerine yönlendirdiler. Takımı orada yerinde gördüm, 750 TL'ye olmasada çok uygun bir fiyata satın aldım. Donanım ihtiyacım falza yoktu zaten. Çalışmam için bilgisayar yeterli idi. Yazıcım, ek monitörüm vs vardı.
6 Mayıs 2019 tarihinde Åžehzade Mali MüÅŸavirlik'le muhasebe anlaÅŸmamızı yaptık ve resmi olarak açılış iÅŸlemlerini baÅŸlattık. Bu süreçte ve her daim gerek iÅŸimle alakalı gerekse diÄŸer taleplerime her zaman özenle ilgi gösteren SMMM Mutlu Yavuzer ve ekibine ayrıca teÅŸekkür ederim. Kısa bir süre içerisinde vergi dairesi memuru yoklamaya geldi ve açılış iÅŸlemleri tamamlanmış oldu. Proda Medya'nın kısaca kuruluÅŸ hikayesi bu ÅŸekilde. Tabi daha sonrasında, Ahmet'in ailesinin Osmaniye merkeze taşınması ile evleri ayırdık ve ben daha uygun bir daireye geçtim. Ä°ÅŸlerimi bu daireden yine home office olarak yürütmeye devam ediyorum.
Peki Proda Medya olarak neler yapıyoruz?
Web tasarım, özel web yazılım çözümleri, sosyal medya çözümleri, internet reklamları, bilgisayar ve güvenlik sistemleri, reklam ve baskı çözümleri ve buna benzer hizmetler veriyoruz.
Ayrıca ÅŸuanda https://instagram.com/prodamedya hesabımızda kupa bardak+mouse pad+bardak altlığı çekiliÅŸi yapıyoruz. Bugün (06/05/2020) saat 21:00'da çekiliÅŸimiz yapılacak. Katılım detayları çekiliÅŸ gönderisinde mevcut.
Sıradaki yazımda da home office olarak çalışmanın artı ve eksilerini yazmayı düÅŸünüyorum. Bir sonraki yazımda görüÅŸmek üzere...
Kimsenin avukata ihtiyaç duymasını istemem ama belki bir gün ihtiyacınız olursa Türkiye'nin en iyi avukatları arasında emin adımlarla ilerleyen deÄŸerli arkadaşım Ahmet'e ulaÅŸmak için ahmetbugraaltunok.av.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Osmaniye'nin en iyi ve en ilgili mali müÅŸavirlerinden birisi olan Mutlu Yavuzer'e ulaÅŸmak için instagram.com/sehzademalimusavirlik
Ä°lk Yorum Yapan Sen Ol